Als ik heel eerlijk ben, ben ik iemand van het oude stempel. Ik houd er bijvoorbeeld van om mijn schoenen of kleding ‘gewoon’ in een fysieke winkel in de stad te kopen. Maar steeds vaker kiezen mensen er voor om hun kleren en schoenen aan te schaffen in een webwinkel. Lekker gemakkelijk en binnen een paar dagen heb je dezelfde producten in huis. Heel erg simpel, zeker als je weet welke maat je moet hebben. Mijn blog van deze week staat in het teken van vergelijken. Het vergelijken van een offline met een online schoenenwinkel. Wat zijn de voor- en nadelen en waarom houd ik het toch bij de ‘oude’ schoenenwinkel?

Offline schoenenwinkel

Ik vind het nog altijd heerlijk. Een schoenenwinkel binnenstappen en het leer van de mooiste schoenen ruiken. Ook vind ik het, in tegenstelling tot een groot deel van de bevolking, niet erg om schoenen te passen. Ik vind het namelijk heel erg belangrijk dat schoenen als gegoten zitten. En hiermee komen we gelijk aan op het grootste nadeel van een online schoenenwinkel. Tenminste dat vind ik een groot nadeel van een online schoenenwinkel.

Online schoenenwinkel

Natuurlijk is het zo dat het erg makkelijk is om vanachter je pc een paar schoenen te bestellen op de website van een schoenenwinkel. In zo’n online schoenenwinkel bekijk je de foto’s van alle schoenen en vervolgens maak je een keuze. Je kiest natuurlijk voor het leukste paar schoenen, maar hoe kun je nu op een foto zien of dit echt leuke schoenen zijn? Daar voor moet je de schoen toch in je hand hebben gehad en om je schoen hebben gedragen? Om een goed beeld te krijgen van een paar schoenen, moet je ze voelen, zien en ruiken. Daar wegen de voordelen van een online schoenenwinkel in mijn ogen niet tegenop. Maar gelukkig is iedereen vrij om te vinden wat hij of zij vindt.